martes, 15 de noviembre de 2011

HIDRATS DE CARBONI

Definició:

Els hidrats de carboni anomenats també glúcids són la principal font de energia per el cos . Són les substàncies nutritives més importants en l'alimentació. Entre el 50-60 % de les calories d'una dieta són hidrats de carboni.
Els hidrats de carboni estan formats per: carboni(C) , Hidrogen(H) i Oxigen(O).
Els sucres son glúcids i en trobem a la lactosa de la llet; la sacarosa és el sucre comú.
El midó és una reserva energètica que la trobem en els vegetals.
Mitjançant el procés digestiu  es transforma els glúcids a glucosa que és un sucre més simple. La mocosa intestinal absorbeix els sucres simples per poder-se repartir el nostre organisme.
Altres funcions dels hidrats de carboni són : funcions plàstiques o estructurals, són necesaris per sintetitzar altres compostos i es poden acomular i es poden acomular en forma de greix si n'hi ha en excés.




 Classificació dels glúcids:


a) Monosacàrids
exemple: Raïm, llimona
b) Disacàrids
exemple: maltosa
c) Polisacàrdis
exemple: midó


No hay comentarios:

Publicar un comentario